NuZest Zucchini and Sundried Tomato Frittata

Sposób przygotowania

  1. Nagrzej piekarnik do 200 stopni (grzanie górne i dolne, opcjonalnie do 180 stopni z termoobiegiem).
  2. Pokrój cukinię i cebulę w średniej wielkości kawałki i włóż do lekko naoliwionego naczynia żaroodpornego lub połóż na blasze do pieczenia. Przypraw solą i pieprzem, spryskaj oliwą i dokładnie wymieszaj.
  3. Piecz ok 30 minut, od czasu do czasu mieszając w celu równomiernego upieczenia. Gdy warzywa będą gotowe, wyjmij je z piekarnika i odłóż do ostygnięcia.
  4. W dużej misce dokładnie wymieszaj jajka, Clean Lean Protein oraz jogurt. Dodaj połowę porcji parmezanu oraz fety, suszone pomidory, tymianek oraz szczyptę soli i pieprzu. Wszystko dokładnie wymieszaj
  5. Lekko natłuść formę do pieczenia (dowolna, zazwyczaj stosuje się okrągłe wielkości średniej patelni), opcjonalnie możesz wyłożyć ją papierem do pieczenia. W formie umieść cukinię i cebulę, a następnie zalej je miksem jajecznym. Posyp z góry pozostałą fetą i parmezanem.
  6. Piecz ok 30-35 minut, aż do zrumienienia wierzchu. Przed podaniem pozwól daniu odrobinę ostygnąć.

Inne przepisy

Bez glutenu

Bez nabiału

Wegański

Kremowy koktajl „Zielona proteina”

Świetny sposób na poprawienie odporności w sezonie zimowym! Ten pyszny bezmleczny koktajl zawiera wszystkie witaminy, minerały i wartości odżywcze, abyś czuł się świetnie nie zważając na pogodę. Awokado jest wypełnione zdrowym tłuszczem, wapniem oraz witaminami, a jego cudowna kremowa konsystencja sprawia, że napój nabiera niezwykle przyjemnej aksamitności i gęstości.

Zobacz
Proteinowe TACOS

Lubicie meksykańską kuchnię, ale boicie się, że nie spełnia ona Waszych wymagań dietetycznych? Nasze tacos są naładowane białkiem niczym najlepszy stek, a przy tym tak elastyczne, że utrzymają w sobie nawet najbardziej finezyjne nadzienia. Dodaliśmy do nich mąki z tapioki jako opcję bezglutenową, jednak możecie zastąpić ją dowolną mąką – i tak wyjdą doskonale!

Zobacz