NuZest Zucchini and Sundried Tomato Frittata

Sposób przygotowania

  1. Nagrzej piekarnik do 200 stopni (grzanie górne i dolne, opcjonalnie do 180 stopni z termoobiegiem).
  2. Pokrój cukinię i cebulę w średniej wielkości kawałki i włóż do lekko naoliwionego naczynia żaroodpornego lub połóż na blasze do pieczenia. Przypraw solą i pieprzem, spryskaj oliwą i dokładnie wymieszaj.
  3. Piecz ok 30 minut, od czasu do czasu mieszając w celu równomiernego upieczenia. Gdy warzywa będą gotowe, wyjmij je z piekarnika i odłóż do ostygnięcia.
  4. W dużej misce dokładnie wymieszaj jajka, Clean Lean Protein oraz jogurt. Dodaj połowę porcji parmezanu oraz fety, suszone pomidory, tymianek oraz szczyptę soli i pieprzu. Wszystko dokładnie wymieszaj
  5. Lekko natłuść formę do pieczenia (dowolna, zazwyczaj stosuje się okrągłe wielkości średniej patelni), opcjonalnie możesz wyłożyć ją papierem do pieczenia. W formie umieść cukinię i cebulę, a następnie zalej je miksem jajecznym. Posyp z góry pozostałą fetą i parmezanem.
  6. Piecz ok 30-35 minut, aż do zrumienienia wierzchu. Przed podaniem pozwól daniu odrobinę ostygnąć.

Inne przepisy

Proteinowe TACOS

Lubicie meksykańską kuchnię, ale boicie się, że nie spełnia ona Waszych wymagań dietetycznych? Nasze tacos są naładowane białkiem niczym najlepszy stek, a przy tym tak elastyczne, że utrzymają w sobie nawet najbardziej finezyjne nadzienia. Dodaliśmy do nich mąki z tapioki jako opcję bezglutenową, jednak możecie zastąpić ją dowolną mąką – i tak wyjdą doskonale!

Zobacz

Bez glutenu

Bez nabiału

Wegański

Dip zielonej bogini

Wypełniony witaminami, przypominający guacamole dip, przygotowany z użyciem awokado, ziół oraz Good Green Stuff. Doskonały do maczania warzyw, krakersów lub tacos, ale także w formie smarowidła do kanapek.

Zobacz