Sposób przygotowania

  1. Używając temperówki* do warzyw, stwórz wybrany przez siebie rozmiar wstążek obierając cukinię, aż do nasion (środek jest odrobinę gorzki, więc możesz ominąć tę część)
  2. Cukinię oprósz solą i dodaj oliwę z oliwek, następnie delikatnie wmasuj w makaron i odstaw w misce na bok.
  3. Pozostałe składniki zblenduj, aż do uzyskania pożądanej konsystencji. Blender ustaw na pulsowanie lub małe obroty, będzie Ci łatwiej kontrolować konsystencję. Oliwki i suszone pomidory powinny nadać słony smak do sosu, lecz jeśli trzeba dodaj odrobinę soli morskiej.
  4. Makaron serwuj polany kilkoma łyżkami sosu.
Pozostały sos może być przechowywany w lodówce przez ok 5 dni. Sos może być stosowany do makaronów, pizzy lub jako dip. *obieraczka typu julienne

Inne przepisy

Bez glutenu

Bez nabiału

Wegański

Kremowy koktajl „Zielona proteina”

Świetny sposób na poprawienie odporności w sezonie zimowym! Ten pyszny bezmleczny koktajl zawiera wszystkie witaminy, minerały i wartości odżywcze, abyś czuł się świetnie nie zważając na pogodę. Awokado jest wypełnione zdrowym tłuszczem, wapniem oraz witaminami, a jego cudowna kremowa konsystencja sprawia, że napój nabiera niezwykle przyjemnej aksamitności i gęstości.

Zobacz
Proteinowe TACOS

Lubicie meksykańską kuchnię, ale boicie się, że nie spełnia ona Waszych wymagań dietetycznych? Nasze tacos są naładowane białkiem niczym najlepszy stek, a przy tym tak elastyczne, że utrzymają w sobie nawet najbardziej finezyjne nadzienia. Dodaliśmy do nich mąki z tapioki jako opcję bezglutenową, jednak możecie zastąpić ją dowolną mąką – i tak wyjdą doskonale!

Zobacz