Sposób przygotowania

1. Wrzuć orzechy do blendera i miksuj do momentu, gdy będą porządnie zmielone. Przełóż do dużej miski i odstaw. 2. Wrzuć do blendera w pierwszej kolejności daktyle, a następnie resztę składników, przy czym zmielone wcześniej orzechy dodaj jako ostatnie. Miksuj do momentu połączenia się składników, ale pozwól masie zachować swoją niejednolitą strukturę (kawałki i grudki mile widziane!). Masa powinna być zbita w grudy i dość wilgotna. 3. Łyżką nabieraj masę i lep rękoma w kulki, po czym umieszczaj je na wyłożonej papierem do pieczenia blasze (aby nie przywarły). 4. Schłodź w lodówce min 30 minut (preferowana 1 godzina), aby kulki nieco stwardniały.

Inne przepisy

Bez glutenu

Bez nabiału

Wegański

Kremowy koktajl „Zielona proteina”

Świetny sposób na poprawienie odporności w sezonie zimowym! Ten pyszny bezmleczny koktajl zawiera wszystkie witaminy, minerały i wartości odżywcze, abyś czuł się świetnie nie zważając na pogodę. Awokado jest wypełnione zdrowym tłuszczem, wapniem oraz witaminami, a jego cudowna kremowa konsystencja sprawia, że napój nabiera niezwykle przyjemnej aksamitności i gęstości.

Zobacz

Bez glutenu

Bez cukru

Frittata z cukinią i suszonymi pomidorami

Ta pyszna włoska frittata jest wypełniona zarówno proteinami, jak i smakiem – po co rezygnować z jednego kosztem drugiego? Świetnie sprawdzi się na śniadanie, obiad i kolację. Możesz jeść ją na ciepło lub na zimno, bo doskonale się przechowuje.

Zobacz
Proteinowe TACOS

Lubicie meksykańską kuchnię, ale boicie się, że nie spełnia ona Waszych wymagań dietetycznych? Nasze tacos są naładowane białkiem niczym najlepszy stek, a przy tym tak elastyczne, że utrzymają w sobie nawet najbardziej finezyjne nadzienia. Dodaliśmy do nich mąki z tapioki jako opcję bezglutenową, jednak możecie zastąpić ją dowolną mąką – i tak wyjdą doskonale!

Zobacz