Sposób przygotowania

1. Wrzuć orzechy do blendera i miksuj do momentu, gdy będą porządnie zmielone. Przełóż do dużej miski i odstaw. 2. Wrzuć do blendera w pierwszej kolejności daktyle, a następnie resztę składników, przy czym zmielone wcześniej orzechy dodaj jako ostatnie. Miksuj do momentu połączenia się składników, ale pozwól masie zachować swoją niejednolitą strukturę (kawałki i grudki mile widziane!). Masa powinna być zbita w grudy i dość wilgotna. 3. Łyżką nabieraj masę i lep rękoma w kulki, po czym umieszczaj je na wyłożonej papierem do pieczenia blasze (aby nie przywarły). 4. Schłodź w lodówce min 30 minut (preferowana 1 godzina), aby kulki nieco stwardniały.

Inne przepisy

Bez glutenu

Bez nabiału

Wegański

Kremowy koktajl „Zielona proteina”

Świetny sposób na poprawienie odporności w sezonie zimowym! Ten pyszny bezmleczny koktajl zawiera wszystkie witaminy, minerały i wartości odżywcze, abyś czuł się świetnie nie zważając na pogodę. Awokado jest wypełnione zdrowym tłuszczem, wapniem oraz witaminami, a jego cudowna kremowa konsystencja sprawia, że napój nabiera niezwykle przyjemnej aksamitności i gęstości.

Zobacz

Bez glutenu

Bez nabiału

Wegański

Dip zielonej bogini

Wypełniony witaminami, przypominający guacamole dip, przygotowany z użyciem awokado, ziół oraz Good Green Stuff. Doskonały do maczania warzyw, krakersów lub tacos, ale także w formie smarowidła do kanapek.

Zobacz

Bez glutenu

Bez cukru

Frittata z cukinią i suszonymi pomidorami

Ta pyszna włoska frittata jest wypełniona zarówno proteinami, jak i smakiem – po co rezygnować z jednego kosztem drugiego? Świetnie sprawdzi się na śniadanie, obiad i kolację. Możesz jeść ją na ciepło lub na zimno, bo doskonale się przechowuje.

Zobacz