najlepszy przepis na chleb bananowy

Sposób przygotowania

1. Nagrzej piekarnik do 180 stopni oraz wyłóż keksówkę papierem do pieczenia.
2. W misce połącz wszystkie składniki i dobrze wymieszaj aż do połączenia.
3. Przełóż masę do formy, na wierzchu układając przekrojonego na pół banana (lub plasterki) i piecz ok. 35 - 40 minut (do zezłocenia).
Dla pewności sprawdź, czy całość jest równo upieczona, używając do tego patyczka lub wykałaczki. Następnie ostudź na kratce.

Inne przepisy

Bez glutenu

Bez cukru

Frittata z cukinią i suszonymi pomidorami

Ta pyszna włoska frittata jest wypełniona zarówno proteinami, jak i smakiem – po co rezygnować z jednego kosztem drugiego? Świetnie sprawdzi się na śniadanie, obiad i kolację. Możesz jeść ją na ciepło lub na zimno, bo doskonale się przechowuje.

Zobacz

Bez glutenu

Bez nabiału

Wegański

Dip zielonej bogini

Wypełniony witaminami, przypominający guacamole dip, przygotowany z użyciem awokado, ziół oraz Good Green Stuff. Doskonały do maczania warzyw, krakersów lub tacos, ale także w formie smarowidła do kanapek.

Zobacz

Bez glutenu

Bez nabiału

Wegański

Kremowy koktajl „Zielona proteina”

Świetny sposób na poprawienie odporności w sezonie zimowym! Ten pyszny bezmleczny koktajl zawiera wszystkie witaminy, minerały i wartości odżywcze, abyś czuł się świetnie nie zważając na pogodę. Awokado jest wypełnione zdrowym tłuszczem, wapniem oraz witaminami, a jego cudowna kremowa konsystencja sprawia, że napój nabiera niezwykle przyjemnej aksamitności i gęstości.

Zobacz