najlepszy przepis na chleb bananowy

Sposób przygotowania

1. Nagrzej piekarnik do 180 stopni oraz wyłóż keksówkę papierem do pieczenia.
2. W misce połącz wszystkie składniki i dobrze wymieszaj aż do połączenia.
3. Przełóż masę do formy, na wierzchu układając przekrojonego na pół banana (lub plasterki) i piecz ok. 35 - 40 minut (do zezłocenia).
Dla pewności sprawdź, czy całość jest równo upieczona, używając do tego patyczka lub wykałaczki. Następnie ostudź na kratce.

Inne przepisy

Bez glutenu

Bez nabiału

Wegański

Dip zielonej bogini

Wypełniony witaminami, przypominający guacamole dip, przygotowany z użyciem awokado, ziół oraz Good Green Stuff. Doskonały do maczania warzyw, krakersów lub tacos, ale także w formie smarowidła do kanapek.

Zobacz

Bez glutenu

Bez cukru

Frittata z cukinią i suszonymi pomidorami

Ta pyszna włoska frittata jest wypełniona zarówno proteinami, jak i smakiem – po co rezygnować z jednego kosztem drugiego? Świetnie sprawdzi się na śniadanie, obiad i kolację. Możesz jeść ją na ciepło lub na zimno, bo doskonale się przechowuje.

Zobacz
Proteinowe TACOS

Lubicie meksykańską kuchnię, ale boicie się, że nie spełnia ona Waszych wymagań dietetycznych? Nasze tacos są naładowane białkiem niczym najlepszy stek, a przy tym tak elastyczne, że utrzymają w sobie nawet najbardziej finezyjne nadzienia. Dodaliśmy do nich mąki z tapioki jako opcję bezglutenową, jednak możecie zastąpić ją dowolną mąką – i tak wyjdą doskonale!

Zobacz