Sposób przygotowania

1. Namocz daktyle w szklance wody przez co najmniej 30 minut (idealnie będzie, gdy wstawisz je na noc do lodówki). 2. Wrzuć do blendera daktyle z wodą, w której się moczyły, a następnie dodaj wszystkie pozostałe składniki. Miksuj do momentu uzyskania gładkiej konsystencji.

Inne przepisy

Bez glutenu

Bez cukru

Frittata z cukinią i suszonymi pomidorami

Ta pyszna włoska frittata jest wypełniona zarówno proteinami, jak i smakiem – po co rezygnować z jednego kosztem drugiego? Świetnie sprawdzi się na śniadanie, obiad i kolację. Możesz jeść ją na ciepło lub na zimno, bo doskonale się przechowuje.

Zobacz

Bez glutenu

Bez nabiału

Wegański

Dip zielonej bogini

Wypełniony witaminami, przypominający guacamole dip, przygotowany z użyciem awokado, ziół oraz Good Green Stuff. Doskonały do maczania warzyw, krakersów lub tacos, ale także w formie smarowidła do kanapek.

Zobacz